tirsdag 8. mars 2011

Selvransakelse og meningen med livet (eller bloggen)

Statistikk er fascinerende greier, og jeg er som fersk bloggeier blitt litt ekstra oppmerksom på dette i det siste. Via blogger.com får jeg nemlig oversikt over hvor mange som besøker sida mi - og det viser seg at det er et tosiffret antall mennesker som faktisk klikker innom hver dag i snitt. Jeg må si at jeg er dypt beæret over at noen faktisk gidder å sjekke sida jevnt og trutt. Herved sendes et begeistret lite vink til dere.

Jeg har de siste dagene gått og grunnet litt på hva poenget skal være med å ha en blogg. Et visst eksponeringsbehov må man jo utvilsomt ha, det må jeg jo bare innrømme. Jeg vet jeg tar plass og jeg har nok mang en gang irritert mine fine kollegaer når jeg for 'nte gang ber om ordet på fellessmøter. Inni hodet mitt unnskylder jeg meg selv med at jeg bare er veldig engasjert, men det spørs om dette er en forklaring som egentlig holder mål.

En annen grunn, og det som faktisk var den utløsende faktoren til at jeg begynte å tumle meg frem her på verdensveven, var inspirasjon fra min entusiastiske nestensvigerinne, Linda. Som foruten å være lærer på en videregående skole, er hun IKT-pilot i Telemark fylkeskommune. I tillegg har hun begynt å studere pedagogisk bruk av digitale medier. Som nevnt før har jeg alltid selv kastet meg over blogger og bøker som tar for seg sistnevnte temaer, problemet er bare at jeg har en smule uintuitiv tilnærming til datamaskinen og tilhørende programmer. Da er gode hjelpere som Linda gull verdt for meg. Jeg vil at vi som er pedagoger i skolen skal være ledende i bruk av digitale ressurser - og jeg har innsett at hvis jeg skal klare å henge med, må jeg rett og slett "learning by doing". Men det tar sin tid...har ennå ikke skjønt hvordan jeg skal legge inn bilder her på bloggen... Så der har dere meg.

Men den tredje, og kanskje beste grunnen til å ha denne tumleplassen, er å bidra til å skape flere rom hvor vi kan dele gode ideer. Dropbox-tipset er et eksempel på dette. Og det er her dere kommer inn, min kjære, bittelille, men dog eksklusive leseskare kommer inn. Kom gjerne med innspill, fortell om de gode ideene dere har, de geniale programmene dere har tatt i bruk, de inspirerende bøkene dere har lest - eller rett og slett de flinke folka dere har truffet. Vi må dele det vi har og bruke hverandre. Jeg tror sistnevnte setning rett og slett herved erklæres som den grunnleggende trossetningen for denne bloggen.

Dette leder meg rett over til dagens tips: Sistnevnte trossetning er nemlig ikke ny og revolusjonerede tanke. Kloke hoder har snakket sammen før, og heldigvis ikke bare nøyd seg med å prate. Har du ikke besøkt del og bruk-siden før, så gjør det nå. Dette er en gullgruve for alle pedagoger i skolen. I love it!

2 kommentarer:

  1. Over vinduet hvor du skriver innlegg til bloggen din, finner du en verktøylinje. På denne verktøylinjen er det et lite bildeikon(tredje fra høyre). Trykk på ikonet når du skal legge til bilde. Lykke til! :-)

    SvarSlett