søndag 27. februar 2011

dropbox.com

Det finnes haugevis av digitale tjenester tilgjengelig via nettet. Entusiasmen min er som regel stor når det gjelder å lese om alle mulighetene som finnes. Problemet er at lysten og engasjementet ofte er større enn evnen på dette feltet. Jeg må tydeligvis ha ting inn med teskjeer, men heldigvis for meg, får jeg ofte det av gode kollegaer og venner. Ett av yndligsverktøyene mine, som en flink kollega introduserte for meg for en stund siden, er jeg nærmest blitt avhengig av.

Etter at dropbox kom inn i livet mitt, er det slutt på irriterende minnebrikker, små dingser som for meg har hatt en lei tendens til å plutselig bli borte eller slutte å virke. Med dropbox kan jeg nå lagre dokumentet mitt på jobb, ta det opp igjen på PC'en hjemme, jobbe videre med det der, lagre - og vips, når jeg er på jobb igjen, ligger dokumentet mirakuløst på PC'en der også, ferdig oppdatert, hurra!

Logger jeg inn på dropbox' sine sider, kan jeg i tillegg finne alle versjonene av dokumentet mitt sirlig oppstilt. Så hvis jeg ved en inkurie har slettet noen aldeles fabelaktige formuleringer, finner jeg lett tilbake til de der.

Hvis du ikke allerede er frelst, gå inn på dropbox.com og få et nytt liv du også.

5 kommentarer:

 1. Hei, Litteraturhus-pikene har stor glede av dropbox også.. veldig veldig smart.
  Alt som er enkelt er jeg for, når det gjelder det digitale vel å merke:-)

  SvarSlett
 2. Hei Anne Ragnhild! Fin blogg!
  Bare et lite spørsmål fra en annen litt uerfaren person. Kan man ikke bruke FR0NTER på samme måte som drop.box? Vi skal i gang med FR0NTER snart på Klyve, så har absolutt LITE peiling...

  Gro Juve-A. :))

  SvarSlett
 3. Syntes nemlig drop.box hørtes helt genialt ut, derfor litt nysgjerrig... :)))

  SvarSlett
 4. Helle: Det ante meg at pikene på balkongen også var oppdatert på dette området :-)

  Gro: Så hyggelig at du følger med :-) Dropbox er genialt - og mye mer praktisk enn fronter. Via fronter må du hele tiden laste opp nye versjoner, for så å hente de opp igjen når du skal endre de. Via dropbox slipper du alt dette. Endrer du på dokumentet, skjer alt automatisk. Uansett fra hvilken datamaskin du jobber fra. Superpraktisk!

  SvarSlett
 5. Tusen takk for oppklarende tilbakemelding Anne Ragnhild. Det blir jo unektelig "litt" hjemmearbeid som lærer, så dette hørtes utrolig kjekt ut. Skal garantert testes ut med en gang!!!

  SvarSlett